Nyheter

StjärnaFyrkant öppnar på Åland – MIDax går med i framgångskedjan

StjärnaFyrkant öppnar på Åland – MIDax går med i framgångskedjan

I en spännande utveckling för StjärnaFyrkant är det nu officiellt att MIDax, en välkänd aktör på Ålands marknad för mobiltelefoni och hemelektronik, ansluter sig till StjärnaFyrkants växande kedja.

MIDax har funnits i sitt nuvarande format sedan 2015, men har en företagshistorik som sträcker sig ända tillbaka till 1980-talet. Ägarna Johan Sommarström och Tommi Remonen beskriver sig själva som dynamiska och framåtblickande företagare. Johan, som tidigare varit restaurangägare, kombinerar sitt servicefokus med stilmedvetenhet i sin roll som VD och butikschef. Tommi har en lång erfarenhet som entreprenör och grundare av startups, och för med sig en innovativ och lösningsorienterad anda till företaget.

”I och med det nya samarbetet med StjärnaFyrkant ser vi en fantastisk möjlighet att bredda vårt erbjudande för B2B-marknaden, samtidigt som vi behåller vårt fokus på bra och personlig service, och verkligen får visa vad vi kan inom det här området”, berättar Johan.

Samarbetet är ett steg framåt i StjärnaFyrkants expansionsplaner, vilket stärker kedjans närvaro i Norden och visar på dess anpassningsförmåga till olika marknader.

“Vi är entusiastiska över att välkomna MIDax till StjärnaFyrkant. MIDax mångåriga expertis och förståelse för ålänningarnas unika behov, kombinerat med vårt breda sortiment av produkter och tjänster, kommer att skapa många nya fördelar för kunderna,” konstaterar Leif Snellman, VD för TähtiRisuaita (StjärnaFyrkants motsvarighet i Finland).

MIDax och StjärnaFyrkant ser med spänning fram emot den gemensamma resan och hoppas att kunderna nyfiket tittar in för att bekanta sig med det breddade utbudet. StjärnaFyrkant Åland kommer att flytta till nya, fräscha lokaler på Norragatan 1 i centrum av Mariehamn, och öppnar officiellt sina dörrar i början av mars.

Kontakt:

Leif Snellman
VD, TähtiRisuaita
leif.snellman@tahtirisuaita.fi
+358 (0)50 066 5225

Johan Sommarström
VD, StjärnaFyrkant Åland
johan.sommarstrom@stjarnafyrkant.ax
+358 (0) 18 62 02 00

StjärnaFyrkant etablerar sig i Småland

StjärnaFyrkant etablerar sig i Småland

Erfarna CC Teknik i Jönköping går samman med StjärnaFyrkant och breddar därmed markant utbudet av fordonsutrustning i Småland.

CC Teknik beskriver sig själva som en naturlig och trygg samarbetspartner, och med sina 30 år av erfarenhet i branschen är det ett löfte de kan hålla. Företaget är specialiserat på utrustning och tillhörande montering för lätta transportbilar, taxi och brandfordon. De utför regelbundet underhåll av kommunikationsutrustningen för bland annat Polisen och Räddningstjänsten i Jönköping med omnejd.

Företaget var ursprungligen en del av ComCenter, men efter en bolagsdelning 2009 tog nya CC Teknik i Jönköping AB över tjänsterna för fordonsinstallation och komradio. Ägarna Mattias Norden och Mats Andersson kommenterar det nästa steget i företagets utveckling:

”Som en del av StjärnaFyrkant kan vi erbjuda mer mångsidiga produkter och tjänster än tidigare. Dessutom har kollegorna på StjärnaFyrkant en enorm kompetens som vi kan ta hjälp av när det behövs. På det stora hela hoppas vi att det här samarbetet ska resultera i bättre och mer prisvärda lösningar för våra kunder.”

StjärnaFyrkant finns på ca. 25 orter runt om i Sverige och finns sedan 2022 även i Finland. Företaget erbjuder produkter och tjänster för kommunikation, IT och fordon. VD Liza Biehl berättar att StjärnaFyrkant länge har haft ett öga på området och letat efter rätt samarbetspartner.

”CC Tekniks mångåriga kompetens och erfarenhet är precis vad vi hade hoppats hitta, och vi är väldigt glada över att äntligen finnas i ett så starkt område som Jönköping”, nämner Biehl.

StjärnaFyrkant i Jönköping stannar kvar i gamla bekanta lokaler på Ryhovsgatan 3A (ovanför M2 center). Den officiella invigningen sker i januari och man hoppas att både gamla och nya kunder ska hitta till butiken för att få fortsatt proffsig och erfaren kundbetjäning.

TähtiRisuaita öppnar en butik i Keminmaa!

TähtiRisuaita öppnar en butik i Keminmaa!

TähtiRisuaita öppnar en ny butik i Keminmaa den 1.1.2024 tillsammans med Saares Mobisystem Oy. Butiken vill betjäna företag i närområdet med omfattande kommunikations- och tekniklösningar för kontoret, fältet och fordonet, med fokus på bra kundbetjäning.
StjärnaFyrkant AB grundades i Sverige 1994 och har redan mer än 20 butiker. I Finland går företaget under namnet TähtiRisuaita och öppnade sin första butik i Åbo 2022. Den andra butiken i Finland är ett viktigt steg mot företagets expansionsmål i Norden.

Enligt Saares Mobisystem Oy:s ägare Matti Saarekas har företaget en lång erfarenhet inom branschen:

“Vi har betjänat våra kunder i 30 år, med särskilt fokus på mobiltelefoni och bilstereoanläggningar. Våra rötter går tillbaka ända till 1946, då min farfar Kustaa Saares började sälja Philips-radioapparater i Tervola vid sidan av sin jordbruksverksamhet.”

“Samarbetet med StjärnaFyrkant-kedjan kommer att göra det möjligt för oss att skapa nya servicekoncept för vår verksamhet och stärka vår position i sydvästra Lappland”, tillägger Saares.

TähtiRisuaita strävar efter att erbjuda sina kunder säkra och problemfria lösningar som frigör tid och resurser för deras kärnverksamhet. TähtiRisuaita Kemis breda produktsortiment omfattar bland annat smarttelefoner, komradio och fordonsteknik. Företaget erbjuder också behovskartläggning, installation och underhåll av all sin utrustning.

Förutom pålitlig utrustning erbjuder TähtiRisuaita även andra innovativa tjänster, såsom den moderna mobilväxeln Flow och den intelligenta körjournalen Novafleet, för att stöda kundernas verksamhet. Företaget har också ett omfattande samarbete med DNA i Finland, vilket gör det möjligt för TähtiRisuaita Kemi att erbjuda sina kunder säkra telekomtjänster.

TähtiRisuaita Kemi inleder samarbetet den 1 januari 2024 och välkomnar alla intresserade att besöka butiken för att bekanta sig med utbudet. Kom och hitta skräddarsydda lösningar för en mer effektiv verksamhet.

Kontakt:

Leif Snellman
VD, TähtiRisuaita
leif.snellman@tahtirisuaita.fi
+358 (0)50 066 5225

Matti Saares
ägare, TähtiRisuaita Kemi
matti.saares@tahtirisuaita.fi
+358 (0)40 516 8566

StjärnaFyrkant expanderar i Borås

StjärnaFyrkant expanderar i Borås

StjärnaFyrkant öppnar en ny butik i Viared den fjärde december 2023, och breddar därmed markant utbudet av kommunikations och tekniklösningar i Borås med omnejd.


Tommy Lindgren, entreprenören bakom den nya etableringen, har identifierat en betydande efterfrågan på kommunikationsprodukter och kommunikationstjänster i det lokala näringslivet. Med expertis inom telefoni, fordonssäkerhet och komradio kommer den nya butiken erbjuda helhetslösningar för både privatpersoner och företag i området. Tommys mål är att ge kunderna komplett service, vilket inkluderar allt från skräddarsydda lösningar till installation, driftsättning och löpande support.

Vi är entusiastiska över vår nya butik i Borås. Vårt breda utbud av telekom- och fordonssäkerhetslösningar kommer att vara till stor nytta för både företag och privatpersoner i området. Det ska bli spännande att få vara med och utveckla servicen här i nejden, kommenterar Tommy Lindgren, VD för butiken i Borås.

StjärnaFyrkant är en franchisekedja med snart 30 års erfarenhet inom företagskommunikation. Företaget är känt för högkvalitativa produkter och tjänster inom företagskommunikation, inklusive mobiltelefoni, IT, fordonsteknik, komradio, installation och service. Med den nya butiken i Viared stärker StjärnaFyrkant sin närvaro och ökar tillgängligheten för kunder i Borås och dess närområde.

Vi är väldigt glada över att välkomna den nya butiken i Viared till StjärnaFyrkant-familjen. Nejdens rika företagsliv i kombination med Tommys imponerande kompetens och långa erfarenhet gör den nya butiken till ett riktigt kraftfullt tillskott inom StjärnaFyrkant, konstaterar företagets VD Liza Biehl.

Butiken i Viared slår upp dörrarna den fjärde december och välkomnar alla i nejden att bekanta sig med de nya tjänsterna.

Mer information:

Liza Biehl
Vd, StjärnaFyrkant
liza.biehl@stjarnafyrkant.se
+46 (0)70 591 3003

Tommy Lindgren
Försäljning/VD för StjärnaFyrkant Borås
tommy.lindgren@stjarnafyrkant.se
+46 (0)70 840 54 90

TähtiRisuaitas butiksnät i Finland expanderar

TähtiRisuaitas butiksnät i Finland expanderar

Teknikleverantören StjärnaFyrkant, som grundades i Sverige 1994, har nu utökat sin verksamhet till Finland under namnet TähtiRisuaita. Företaget öppnade sin första finska butik i Åbo 2022 och två nya butiker kommer att öppnas inom en snar framtid. TähtiRisuaita söker ständigt efter fler franchiseföretagare för att stärka sin marknadsposition.


StjärnaFyrkant har redan mer än 20 butiker i Sverige och företagets nästa mål är att expandera verksamheten till resten av Norden. Konceptet för företaget är detsamma i Finland som i Sverige.

”Vi ser fram emot att fortsätta vår tillväxtresa både i Sverige och i övriga Norden. Vi ser stor potential i att nå ut med vårt koncept till flera marknader, vilket också gynnar vår nuvarande verksamhet”, säger Liza Biehl, vd för StjärnaFyrkant.

TähtiRisuaitas vd Leif Snellman är ansvarig för företagets tillväxt utanför Sverige:

”Jag har alltid gillat StjärnaFyrkants koncept och lösningar. Jag ser fram emot både att arbeta i företaget och att hjälpa det växa, samt att få utnyttja min erfarenhet tillsammans med StjärnaFyrkants proffsiga personal”, säger Snellman.

TähtiRisuaita erbjuder effektiva kommunikations- och tekniklösningar för företag, både på kontoret, på fältet och i fordonet. I produktutbudet ingår bland annat högkvalitativa och pålitliga smartphones, komradio och fordonsteknik. Företaget satsar på kundorienterade lösningar samt underhåll och installationer, så att kunderna kan fokusera på sin kärnverksamhet – var och hur de än arbetar.

Mer information:

Liza Biehl
Vd, StjärnaFyrkant
liza.biehl@stjarnafyrkant.se
+46 (0)70 591 3003

Leif Snellman
Vd, TähtiRisuaita
leif.snellman@stjarnafyrkant.se
+358 (0)50 066 5225

Vi stärker upp huvudkontoret med ytterligare en Stjärna

Nu har vi stärkt upp StjärnaFyrkants Huvudkontor med ytterligare en medarbetare, vi säger varmt välkommen till Maria!

Maria kommer ursprungligen från komradiobranschen och började på StjärnaFyrkant i april som Admin & inköpsansvarig. Hennes uppgifter är allt från att sköta om vår webshop till att ha daglig kontakt med leverantörerna. Däremellan ger hon support och service i Stjärnklass till alla våra butiker och kunder.


 

Under de här månaderna som har gått har jag verkligen haft kul att lära känna alla kollegor ute i Sverige och Finland som jag inte kände sedan tidigare. Det är ett helt underbart gäng i kedjan! Jag lär mig nya saker varje dag, det är en stor produktportfölj vi har! – Säger Maria

PS/ Då Maria senast kommer från komradiobranschen, tar hon gärna emot frågor om både komradio och Peltor hörselskydd. För hon är nämligen en Stjärna på det!

På stjärnaFyrkant samlar vi på kvalitetsstämplar!

Att ännu ett år få ta del av denna kvalitetsstämpel är otroligt skönt och vi är nu uppe i 7 år i rad. Tryggare affärer än med oss ska  man inte kunna göra och därför siktar vi år efter år på att bli bättre och bättre så vi kan behålla detta certifikat. 

Det är ett mycket bra bevis hårt arbete lönar sig och att våra franchisetagare runt om i landet gör ett fantastiskt arbete med att alltid sätta kunder först, lyssna och leverera det som kunden behöver och alltid med fokus på kvalitet i allt vi gör. 

Vi vill tacka våra kunder, kontakta och våra franchisetagare för att ni gör allt detta möjligt. 

Vid frågor är ni varmt välkomna att kontakta oss och för mer information om vad det innebär och vilka parametrar man mäts efter för att få vara trygg kundkontakt så se nedan. 


 

Vad är Trygg Kundkontakt:

Trygg Kundkontakt är en märkning för etiska kundkontakter i syfte att vägleda konsumenter och kunder till företag som erbjuder seriös försäljning och kundservice via telefon och digitala kanaler.

Kontakta delar årligen ut kvalitetsutmärkelsen Trygg Kundkontakt till de medlemsbolag som lever upp till de högt ställda krav som ett medlemskap i Kontakta föreskriver.

Kvalitetsmärkningen omfattar:

  • Efterlevnad av Kontaktas stadgar och affärsetiska riktlinjer
  • Efterlevnad av svensk lagstiftning, gällande praxis och god sed i kontakter med konsumenter och i verksamheten i allmänhet
  • Schyssta villkor för personal i form av kollektivavtal eller motsvarande pensions- och försäkringsskydd
  • God arbetsmiljö
  • För de fall kundklagomål uppstår ska dessa ärenden hanteras på ett professionellt sätt och kunden/konsumenten ska känna att den erhållit ett bra bemötande. Kundklagomål, dess antal och art, följs årligen upp av Kontakta.
  • Minst en person i ledande befattning ska ha genomgått Kontaktas introduktionsutbildning
  • Den årliga självdeklarationen ska vara inlämnad.

 

Syftet med utmärkelsen Trygg Kundkontakt är att visa att kvalitet gör skillnad och att seriösa bolag är värda att lyfta fram. Kundservice och telefonförsäljning är viktigt för svenskt näringsliv och konsumentmarknad ur många perspektiv och genom att belysa seriositet önskar Kontakta att myndigheter och beslutsfattare ska värna om dessa verksamheter.

Vi arbetar ständigt med att förbättra vårt kvalitets och miljöarbete

För att leva upp till omvärldens och våra kunders förväntningar, arbetar vi ständigt med att förbättra vårt kvalitets och miljöarbete. Som ett bevis på vårt åtagande kan vi numera stoltsera med att att vi är certifierade även för kvalitet: ISO9001. Därmed har vi nu både ISO9001 och ISO14001.

Det betyder bland annat att vi alltid arbetar för att förebygga och minska föroreningar, utsläpp och buller samt annan negativ miljöpåverkan, men också att vi väljer våra leverantörer med omsorg utefter dess miljöstandard.

Och för kvaliteten: ISO 9001 är en standard för kvalitetsledning för verksamhetsprocesser i ett företag eller en organisation. Ett kvalitetsledningssystem beskriver hur du ständigt förbättrar och justerar din verksamhet för att möta kundernas behov.

Liza Biehl
VD, StjärnaFyrkant Sverige AB

liza.biehl@stjarnafyrkant.se
010 – 405 06 60

StjärnaFyrkant öppnar första butiken i Finland StjärnaFyrkant / TähtiRisuaita

Först ut i vår Nordensatsning öppnar nu den 16/9 officiellt den första butiken i Finska Åbo med Digikeskus och TV-Saarni. Konceptet blir de samma i Finland som i övriga Norden.

Harri Lind och Tarmo Saarni på Digikeskus och TV-Saarni har lång erfarenhet i branschen och det känns därför jättetryggt att starta detta samarbete med just dem, säger Leif Snellman, Ansvarig för den Nordiska satsningen.

Datorer, TV och digitala boxar blir kvar i vårt sortiment, men vi ser StjärnaFyrkants koncept som ett starkt tillskott och något som våra kunder efterfrågar, säger Harri, en av delägarna till Digikeskus.

StjärnaFyrkant erbjuder:
  • Tillgång till ett välbeprövat och framgångsrikt koncept inom kommunikation och säkerhet. Produkter och tjänster såsom Telefoni, Växlar, Komradio, Alkolås, Fleet-System m.m där StjärnaFyrkant tar hand om allt från val av lösning, till driftsättning, montering och support.
  • En gemenskap där vi med glädje stöttar varandra och bidrar till en gemensam framgång.

 

I finland går vi under namnet: TähtiRisuaita

För mer info

Leif Snellman
Försäljningsansvarig Transport och Affärsutveckling
leif.snellman@stjarnafyrkant.se
+358 500-66 52 25

Harri Lind
TähtiRisuaita Turku
harri.lind@tahtirisuaita.fi
+358 400 531 800

Liza Biehl
VD StjärnaFyrkant Sverige AB
liza.biehl@stjarnafyrkant.se
070-591 30 03

StjärnaFyrkant fortsätter sin tillväxtresa

Vi har som en del av den anställt Leif Snellman som ansvarig för vår tillväxt utanför Sverige i övriga Norden. Målsättningen är att vi redan under 2022 kommer finnas representerade i Finland, Danmark och Norge.

Med den erfarenhet Leif har inom Åkeribranschen tar han även försäljningsansvaret över vårt viktiga samarbete med Sveriges Åkeriföretag. Leif kommer senast från Cormach Nordic där han fokuserade på försäljning och affärsutveckling och har innan dess många års erfarenhet av GPS-tracking.

Jag har alltid tyckt om StjärnaFyrkants koncept och lösningar och ser nu verkligen fram emot att jobba inom företaget och få det att växa. Jag ser fram emot att använda mina erfarenheter och att få göra detta tillsammans med alla duktiga inom StjärnaFyrkant, säger Leif Snellman.

Vi ser fram emot att fortsätta vår tillväxtresa i Sverige men nu även i övriga Norden. Vi ser en stor potential att växa vår affär och vårt koncept till flera marknader, vilket också kommer gynna vår befintliga affär, säger Liza Biehl VD StjärnaFyrkant Sverige.

StjärnaFyrkant finns idag på 18 orter i Sverige och erbjuder produkter och tjänster för kommunikation, IT & fordon. Vi anpassar lösningen för ditt företag och fixar all service och installation där du jobbar. Oavsett om du har en fast eller mobil arbetsplats, så att du kan jobba säkert, på dina villkor.

För mer info

Leif Snellman
Försäljningsansvarig Transport och Affärsutveckling
leif.snellman@stjarnafyrkant.se
+358 500-66 52 25

Liza Biehl
VD StjärnaFyrkant Sverige AB
070-591 30 03
liza.biehl@stjarnafyrkant.se

 

Meny