Komradio

Fortfarande det bästa sättet att kommunicera på många arbetsplatser!

Komradio

Fortfarande det bästa sättet att kommunicera på många arbetsplatser!

Vi erbjuder pålitliga komradiolösningar för alla branscher och behov. Vi hjälper även till med allt från programmering av kanaler, till att sätta upp repeater lösningar för att täcka av större områden. Hos oss finner du även korttidshyra av komradio som ett alternativ.

Vi erbjuder pålitliga komradiolösningar för alla branscher och behov. Vi hjälper även till med allt från programmering av kanaler, till att sätta upp repeater lösningar för att täcka av större områden. Hos oss finner du även korttidshyra av komradio som ett alternativ.

Bygg

I byggbranschen är snabb kommunikation till flera samtidigt avgörande för säkerheten och effektiviteten. Du kan som företag välja mellan analoga traditionella komradio, till nyare digitala system med inbyggt person/fall-larm och säkert tal. Vid större byggen med kranbilar rekommenderar vi att man också kompletterar med en kranförarantenn för att säkerställa säker kommunikation. Blåtandskoppling till hörselkåpor är också en funktion som många efterfrågar. Ert behov av hur tålig modellen behöver vara, möjlighet till programmeringsbara kanaler mm är sådant vi gärna bollar med er för att göra rätt val.

Transport

Komradion är viktig för åkerinäringen. Att snabbt kunna trycka på en knapp och prata med en mötande bil kan vara avgörande för säkerheten och är bland det effektivaste arbetsverktyget. Det gäller allt från direktkommunikation mellan fordon och möjligheten till allanrop. Det är självklart även viktigt vid lastning och lossning. Vi erbjuder nu även flera kanaler till de redan välkända Åkeri Riks 1 och 2. I samarbete med Sveriges Åkeriföretag har vi tagit fram kanal 3 och 4, se mer info längre ned. Det första valet är att bestämma om man vill ha en fast monterad radio (ex Zodiac Transport 80) eller en handburen radio. Vi hjälper er med valet, programmering och monteringen.

Jakt

Komradio är en självklar utrustning för jägare. Det är ett effektivt sätt att kommunicera med hela jaktlaget, plus självklart viktigt för säkerheten. Det är även extra viktigt med tanke på att det i många fall är bristfällig mobiltäckning i skogarna. Många vill också ha en smidig blåtandskoppling till sitt hörselskydd. Vill du ha en traditionell komradio så koppla den gärna ihop med en mikrofon som du fäster på jackan. Skogsantenn är många gånger bra för att säkra pålitlig kommunikation i kuperad terräng. Vill du bolla dina behov och hitta rätt modell för just er, tveka inte att ta kontakt med oss så guidar vi er rätt bland möjligheterna inom komradio för jakt.

Industri

Möjligheten till allanrop, trygghet och säkerhet är viktiga anledningar till komradio inom industri. Pålitlig kommunikation är avgörande och speciella miljöer gör att kraven kan variera. Vi erbjuder flera val via t ex Motorola och Zodiac. Bullriga miljöer som ofta gör att kombinationen hörselkåpor och komradio blir viktigt. Det finns möjlighet till en komplett kåpa med integrerad komradio eller kopplat via sladd eller blåtand till din komradio. Vi har flera alternativ så tveka inte fråga oss om rätt val för just er.

Vakt

Säkerhet är prio 1. Möjlighet att snabbt nå ut till flera, till exempel vid behov av förstärkning som flera vakter till en viss plats. Självklart handlar det ofta också att kunna kommunicera mellan olika funktioner, som tex serveringspersonal och vakter på en restaurang eller nattklubb. En del modeller har också möjlighet till ett så kallat person/fall larm. Vi hjälper även till med ett repeatersystem om det behövs för att förstärka signalen. Monofon eller ett sk ”secret headset”- är vanliga tillbehör.

Evenemang

Effektiv kommunikation mellan funktionärer vid evenemang av olika slag är viktigt, inte minst ur säkerhetssynpunkt. Det kan vara allt från musikfestivaler, idrottsevent, festivaler mm. Behov av att kunna göra allanrop, ha separata kanaler för olika funktioner som vakt, servering, ledning mm. Vi hjälper gärna till med en fungerande helhet inkl. att sätta upp repeaterlösningar för att kunna att täcka ett större område. Vi erbjuder korttidshyra som ett alternativ som är populärt för evenemang, då man ofta inte har ett regelbundet komradiobehov. Läs mer om det nedan.

Hyr professionell kommunikationsradio

Kommunikationsradio är perfekt för dig som måste upprätthålla kontakt över både små och stora områden oavsett om ni befinner er inomhus eller utomhus.

StjärnaFyrkant erbjuder behändiga och robusta bärbara komradio för uthyrning för exempelvis konserter, festivaler, film-inspelningar, byggarbetsplatser eller idrottsevenemang, etc.

De nya kanalerna Åkeri Riks 3 & 4

Sveriges Åkeriföretag i samarbete med StjärnaFyrkant presenterar två nya radiokanaler för Åkerinäringen. Då de välkända Åkeri Riks 1 och 2 är fullbelamrade av hög radiotrafik på många orter, så vi såg ett starkt behov av att utöka med ytterligare 2 kanaler.

Kanal 3 är i första hand är avsedd för yrkestrafik och transportdirigering och kanal 4 som samverkans kanal med andra branscher, t ex bygg/Industri för att effektivisera vid lastning.

RAKEL

StjärnaFyrkant installerar och levererar produkter och tjänster anpassade för Rakelnätet och är godkänd Rakelpartner till MSB.

Vi är en märkesoberoende kedja som har försäljning, service, installation och fordonsmontering runt om i landet.

#Novapoc

Komradio med enorm täckning och nya möjligheter

Novapoc är en platform/app som gör att mobilen, eller pocradio fungerar som en traditionell komradio, utan komradions traditionellt begränsade täckning.

Kommunicera via ert WIFI eller använd LTE för att prata både nationellt eller till och med internationellt. Ni kan exempelvis snabbt prata med en hel grupp, oavsett vart ni befinner er. Perfekt för dig som arbetar ute på fält, i fordon eller inom industri.

POC: står för Push-To-Talk Over Cellular vilket betyder att du använder en pocradio eller en mobiltelefon som en vanlig komradio, men med WIFI eller mobilnätets täckning.

POCRADIO: är en komradio anpassad för WIFI och LTE samtal.

Läs mer på novapoc.se (Egen sida)

Fyll i formuläret
så återkopplar vi.

Fill out this field
Ange en giltig e-postadress.
Fill out this field
Fill out this field
Meny