AddMobiles fordonslösningar gör det enkelt att planera körmönster och minska kostnader.

Personalen får i realtid information om planerade order, avvikelser och meddelanden i sina telefoner. Nya chaufförer hittar snabbt tack vare röststyrd och visuell guidning till platsen för aktuellt uppdrag. Det blir också enkelt att fylla i fraktsedlar och tidrapporter direkt i telefonen. När godset är avlämnat kan mottagern skriva under direkt på skärmen – vilket snabbar upp fakturering. Medarbetarna på kontoret får bättre överblick och kan enkelt hålla kontakten med chaufförerna. Lösningen är intuitiv med lättnavigerade menyer, och hela körorderprocessen hanteras – från kunder, uppdrag och fordon till objekt, tid och material. Fordonen kan följas i realtid på en karta där man med olika färger och symboler direkt kan se orderns eller fordonets status. Statusen kan ändras genom manuell inmatning eller automatiskt med hjälp av till exempel geofence-zoner. Det finns också verktyg för att planera maskinernas utnyttjande mer effektivt och på så sätt förbättra kapaciteten hos företaget.

Körjournal

Om man har eller har tillgång till ett fordon som ägs av företaget ska man enligt Skatteverket skriva körjournal. Men det är lätt att slarva. Med AddMobile Körjournal är det enkelt att hålla koll på din fordonflotta – såväl personbilar som lastbilar. Via en GPS som antingen pluggas in i bilens OBD-uttag eller installeras fast i fordonet, loggas alla körningar som fordonet gör. Sedan finns den samlade informationen bara ett par klick bort i en webbläsare.

Resorna genereras automatiskt och det är lätt att komplettera med information som ärende, vem som besökts och mätarställning i en app i telefonen. I webbläsaren kan man se bilarnas position i realtid, vilket gör det lättare att planera för minskad bränsleförbrukning och smartare körningar. En körning kan kopplas direkt till en arbetsorder och den kan även ligga som underlag för tidrapportering.